Слободно време

Кад проводиш слободно време у кући чини се да никако не пролази, и понекад је тешко попунити га смислено. Ево неких идеја како да га проведеш, било да си у друштву или не.

Ако имаш потребу да попричаш о својим бригама или страховима, можеш да позовеш наше пријатеље психологе, а можеш и да им пишеш, ако ти је тако лакше, а они ће свакако знати да ти пруже подршку.

А ево идеја за мало старије!

Родитељска улога у овим данима још је комплекснија, ако је то уопште могуће. Свакако је изазовнија и зато вам представљамо Смернице за родитеље деце свих узраста, које је осмислио тим истраживача са Института за педагошка истраживања у Београду и Лабораторије за развојну психологију Филозофског факултета у Београду. Овај тим испитује и како се родитељи осећају током пандемије као и како се осећају њихова деца, са циљем да сазнају да ли, колико и на који начин можемо спречити или ублажити страхове код деце.

Уколико сте родитељ и желите да учествујете у истраживању, можете пратити следећи линк: https://drive.google.com/file/d/1wE3JD64nNQlGCd4mGnpiB3qPlHLmfnz3/view?fbclid=IwAR0cTFEcdV__cwigE4sqI_J49d3bs0r8rcO3nYCzww6AY8eycGEtAG47pLg

Колико вас оптерећује тренутна ситуација

Како сте ових дана? Мучи ли вас преоптерећеност или досада? Можете нам одговорити тако што ћете попунити кратки упитник на следећем линку:

 ако сте ученик кликните овде

-ако сте наставник кликните овде

-ако сте родитељ кликните овде.

Будимо у контакту

Ванредно стање, социјално дистанцирање, карантин, изолација, корона, COVID 19… много је непознатих речи, или бар слабо познатих. До сада сте већ схватили да је суштина у томе да сви останемо код куће и променимо скоро све животне навике. Шта су то животне навике?

Животне навике су она понашања која су се толико пута понављала, да су нам постала рутина. Одлазак на посао, у школу, посећивање рођака, дружење са пријатељима, џогинг, шетња, одлазак на концерт, у позориште, биоскоп, на утакмицу, шетање љубимаца, шопинг…наставите низ.

Ово само звучи једноставно, али сваки дан свако од нас открива зашто то баш и није тако. Заправо у овој чудној ситуацији ништа од овога није пожељно, а некад чак и није дозвољено.

Поред свега и школа је код куће а ТВ, компјутер и телефон сада су једини прозор у свет, али буквално.

Да ли сте се уплашили?

Да ли вам је досадно?

Да ли сте се снашли са наставом на даљину?

Шта вам највише недостаје?

Ако имате нешто да ме питате или да нешто поделите, ако имате потешкоће или вам треба подршка, можете ми писати на ivololapp@gmail.com.